Παντζάρι: Η κόκκινη υπερ-δύναμη που πρέπει να γίνει ο καθημερινός σας σύμμαχος!
Το παντζάρι ή κοκκινογούλι δεν είναι ένα ακόμη απλό τρόφιμο, είναι πολλά περισσότερα. Ένα βολβοειδές λαχανικό που δεν είναι απλά νόστιμο, είναι ακόμη, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Είτε είναι ψημένο είτε αναμειγνύεται σε χυμό ωμό, αυτό το σούπερ-λαχανικό είναι σε θέση να σας παρέχει ζωτικής σημασίας αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα άλατα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υγεία της καρδιάς. Μπορούν να σας βοηθήσουν στη διάρκεια της άσκησης, εξάλλου πολλοί χρυσοί ολυμπιονίκες έχουν αναφερθεί στη δύναμη των παντζαριών ως όπλο και μυστικό των διακρίσεων που έχουν λάβει.
1.Βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης
2.Βελτιώνει την αντοχή στην άσκηση
3.Θα μπορούσε να επιβραδύνει την άνοια
4.Είναι μία πλούσια πηγή καλίου: Mπορεί να βοηθήσει τα νεύρα και τους μυς, να λειτουργούν σωστά.
5.Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη
6.Θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής
Ένα παντζάρι λοιπόν διαθέτει:
Αμινοξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες όπως φλαβονοειδή και καροτενοειδή, διαλυτές και μη διαλυτές ίνες, νερό, βιταμίνες Α, Β και C, υδατάνθρακες, φολικό οξύ, μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο και νάτριο, φυσικά σάκχαρα