Πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει την πρωινή γυμναστική μέρος της καθημερινότητάς τους με σκοπό να ενισχύσουν τον οργανισμό τους και να ξεκινήσουν δυναμικά την ημέρα τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι η άσκηση δεν βελτιώνει μόνο τη φυσική κατάσταση αλλά βοηθάει και την άσκηση του μυαλού. Η πρωινή γυμναστική, ωστόσο, πρέπει να συνοδεύεται και από ένα σωστά ισορροπημένο πρωινό.

Διάβασε εδώ ορισμένες συμβουλές για να προσανατολιστείς και να βρεις τον σωστό τρόπο για ένα ισορροπημένο και υγιεινό πρωινό που να σε γεμίζει ενέργεια.

  1. Όταν ξεκινάς τη γυμναστική και δεν έχεις λάβει την σωστή ποσότητα τροφής που χρειάζεσαι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κουραστείς πιο γρήγορα. Δε θα είσαι σε θέση να γυμναστείς για πολλή ώρα και ούτε θα μπορέσεις να κάνεις τις επαναλήψεις που χρειάζεται για να ολοκληρώσεις την άσκησή σου. Με λίγα λόγια το σώμα σου πριν τη γυμναστική χρειάζεται το σωστό ‘καύσιμο’.
  2. Οι υδατάνθρακες που τρως παρέχουν στον οργανισμό γλυκόζη. Εάν σε κάποια περίπτωση, γυμναστείς με άδειο στομάχι, η γλυκόζη δεν είναι διαθέσιμη στους μυς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλέσει ζάλη και ένα αίσθημα αδυναμίας, με αποτέλεσμα να μην καταφέρεις να ολοκληρώσεις την άσκηση.
  3. Το πρωινό εξαρτάται τόσο από τον τύπο της άσκησης, όσο και το βάρος. Γενικά, πρέπει να τρως υδατάνθρακες και να μειώσεις τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και λιπαρά. Ιδανικό θα είναι το πρωινό να καταναλώνεται τουλάχιστον μία ώρα πριν την άσκηση.