1. Να θυμάστε ότι κάθε γεύμα πρέπει να αποτελείται από πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και λαχανικά.
  2. Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής άλεσης αντί για τα αντίστοιχα λευκά, αφού θα σας χορτάσουν πιο εύκολα και θα καταναλώσετε συνολικά λιγότερο φαγητό.
  3. Σιγουρευτείτε ότι δεν πηγαίνετε στο πασχαλινό τραπέζι πεινασμένοι. Μην παραλείπετε τα υπόλοιπα γεύματα και κάντε τακτικά μικρά γεύματα κάθε 3-4 ώρες.
  4. Πριν από οτιδήποτε άλλο βάλτε στο πιάτο σαλάτα. Αφ’ ενός θα ελαττώσει το διαθέσιμο χώρο για τα υπόλοιπα φαγητά και αφ’ ετέρου θα σας κόψει την όρεξη. Δοκιμάστε από όλες τις σαλάτες που σας αρέσουν και συμπληρώστε έξτρα σαλάτα αν πεινάτε ακόμα.
  5. Για επιδόρπιο προτιμήστε φρέσκα φρούτα ή αποξηραμένα μαζί με ξηρούς καρπούς.
  6. Αφαιρέστε το περιττό λίπος από το κρέας. Προτιμήστε τα κρεατικά που δεν έχουν πέτσα και λίπος και βάλτε στο πιάτο σας καθαρά κομμάτια κρέατος.
  7. Προσοχή στην κατανάλωση αλκοόλ. Αν πιείτε, προτιμήστε κόκκινο κρασί που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες ή μπύρα. Εναλλακτικά συνδυάστε το ποτό σας με σόδα ή αναψυκτικό με λίγες θερμίδες. Μέτρια ποσότητα αλκοόλ σημαίνει 2 μερίδες αλκοόλ για τον άνδρα και 1 μερίδα για τη γυναίκα, όπου 1 μερίδα ορίζεται το 1 ποτήρι κρασί (125ml), 1 κουτάκι μπύρα (330ml) ή 1 μεζούρα αποσταγμένου ποτού, όπως το ουίσκι ή το τζιν (40ml). Εάν δεν πίνετε αλκοόλ, μην καταφύγετε στα ανθρακούχα, αλλά επιλέξτε την κλασική αξία του νερού.
  8. Φροντίστε να πιείτε αρκετό νερό πριν ή κατά τη διάρκεια του φαγητού, κάτι που θα σας δώσει μια αίσθηση κορεσμού. Πίνετε άφθονο νερό στη διάρκεια της ημέρας, τουλάχιστον 8-10 ποτήρια
  9. Εάν αναλάβετε το έργο του οικοδεσπότη στο γιορτινό τραπέζι, τότε θα έχετε το πλεονέκτημα να καθορίσετε την ποιότητα του φαγητού και σε αυτό το κομμάτι υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι να μην κυριαρχήσει το βούτυρο και το λίπος.
  10. Καταναλώστε πρωινό, αποτελεί βασικό κανόνα για τον έλεγχο του βάρους μέσα από καλύτερες καύσεις.
  11. Βρείτε λίγο χρόνο για γυμναστική.